Γιατί γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων μου!

Γιατί γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων μου!

Η ταυτοποίηση λογαριασμού είναι γνωστή με τον διεθνή όρο KYC (Know Your Customer-Μάθε τον πελάτη σου) και χρησιμοποιείται πλέον. Πρέπει λοιπόν να πιστοποιήσετε το λογαριασμό με τα συγκεκριμένα στοιχεία και ότι αφενός δεν είναι κάποιος άλλος που χρησιμοποίησε τα δικά σας στοιχεία, αφετέρου ότι δεν δήλωσατε ψευδή στοιχεία που δεν ισχύουν. Ο λόγος που οι στοιχηματικές εταιρείες με άδεια στην Ελλάδα ζητούν τη συγκεκριμένη διαδικασία έχει να κάνει πρωτίστως με τη νομοθεσία και έπονται κι άλλοι οι οποίοι θα παρατεθούν σε αυτόν τον οδηγό.

Γιατί οι στοιχηματικές εταιρίες ζητάνε έγγραφα
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η εταιρεία ζητά να κάνετε ταυτοποίηση:

Νομοθεσία: Όπως ορίζεται από τον Κανονισμό της Ε.Ε.Ε.Π. (ΦΕΚ 3162 / 25.11.2014), όλοι οι παίκτες οφείλουν να προβούν σε ταυτοποίηση του λογαριασμού τους. Αν δεν γίνει αυτό, τότε ένα μήνα μετά το άνοιγμα του λογαριασμού αυτός θα καταστεί ανενεργός και δεν θα μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε.

Επιβεβαίωση ορίου ηλικίας: Ο νόμος ορίζει ότι για να παίξετε πρέπει να έχετε συμπληρώσει τα 21 έτη. Κατά την εγγραφή σου ενδεχομένως να δηλώσεις ότι θες ως ηλικία. .Οπότε η εταιρεία είναι νομικά και ηθικά υποχρεωμένη να επιβεβαιώσει ότι δεν είστε ανήλικοι.

Αποφυγή διαδικτυακής Απάτης: Έχοντας κάνει ταυτοποίηση διασφαλίζετε πως κανείς δεν μπορεί να έχει ανοίξει λογαριασμό στο όνομά σας, κανείς δεν χρησιμοποιεί το λογαριασμό, την κάρτα, το e-wallet σου, εκτός πια κι αν είχε πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά σου δεδομένα.

Ξέπλυμα Χρήματος: Ο χώρος των book έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν πεδίο για money laundry. Γνωρίζοντας η εταιρεία τους πελάτες της μπορεί να ξέρει ποιος παίζει τι και τι χρήματα διακινούνται, οπότε αυτό δρα αποτρεπτικά για όσους θέλουν να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη πρακτική.

Ποια έγγραφα γίνονται αποδεκτά
Ας δούμε πρώτα όμως ποια είναι τα απαραίτητα έγγραφα για να ολοκληρώσετε την ταυτοποίησή του λογαριασμου σας.

 • Έγχρωμο φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας (και τις δύο πλευρές)
 • Ταυτότητα Σωμάτων Ασφαλείας (Στρατού, ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική, επίσης και τις δύο πλευρές).
 • Έγχρωμο φωτοαντίγραφο Διαβατηρίου.
 • Δίπλωμα Οδήγησης.
 • Οποιοσδήποτε λογαριασμός ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, κινητό τηλέφωνο, σύνδεση internet, καλωδιακή τηλεόραση) πάνω στον οποίο να αναγράφεται το όνομά σου (και μόνο αυτό) και να είναι τελευταίου τριμήνου).
 • Αν δεν έχετς λογαριασμό στο όνομα σας, τότε χρειάζεται μία υπεύθυνη δήλωση μόνιμης κατοικίας σε ΚΕΠ, Δήμο, ή Αστυνομικό Τμήμα, όπου να βεβαιώνεται ότι διαμένετε ως φιλοξενούμενος στην τάδε κατοικία. Η δήλωση αυτή πρέπει να έχει γίνει επίσης το τελευταίο τρίμηνο.
 • Εκκαθαριστικό εφορίας του τελευταίου έτους.
 • Κάποια στιγμή πρέπει να ταυτοποιήσετε και το μέσο πληρωμής, με το οποίο καταθέτετε χρήματα ή κάνετε ανάληψη τα κέρδη. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να στείλειτε:
 • Ενημερωτικό έντυπο από την τράπεζα από λογαριασμό ή κάρτα ή την μπροστινή όψη του βιβλιαρίου, που να φαίνεται τα στοιχεία που έχετε δηλώσει.
 • Χρεωστική/Πιστωτική κάρτα: Την μπροστινή όψη με κρυμμένα τα οκτώ μεσαία ψηφία, π.χ. 6969 ΧΧΧΧ ΧΧΧΧ 3301 και την πίσω πλευρά δίχως να φαίνεται ο κρυμμένος τριψήφιος κωδικός (CV2 ή CVC).
 • Ε-wallet (neteller, skrill,viva, paysafe, moneysafe κ.α): Σκαναρισμένο το σημείο του λογαριασμού σας , όπου να φαίνονται όλα τα στοιχεία.

Αν θες να παίξεις online πρέπει να κάνεις ταυτοποίηση διαφορετικά δεν μπορείς να κάνεις ούτε ανάληψη και σε 30 μέρες θα σου κλείσουν και τον λογαριασμό.

“21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα”