Η προϊστορία στο στοίχημα – Τι ρόλο παίζει!

Η προϊστορία στο στοίχημα – Τι ρόλο παίζει!

Η προϊστορία στο στοίχημα – Τι ρόλο παίζει

Ένας συχνός παίκτης στοιχήματος γνωρίζει πολύ καλά πως η προϊστορία αποτελεί αναπόσταστο κομμάτι στον στοιχηματισμό, με τα παιχνίδια του παρελθόντος πολλές φορές να δείχνουν τον δρόμο για ένα πιο σωστό bet, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι δεδομένο.

Σε κάθε ανάλυση ενός αγώνα στο κουπόνι στοιχήματος, ένα από τα πιο στάνταρ στατιστικά που θα βρει ο ενδιαφερόμενος είναι η προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες. Σε μια αγωνιστική φόρμα με διαφορετικό εύρος από αυτή των προηγούμενων αναμετρήσεων μέσα στην ίδια αγωνιστική περίοδο, ο παίκτης έχει την δυνατότητα να ανατρέξει σε παλιά ματς και να πάρει μια γεύση από το πως έκλεισαν αυτά της Α με την Β ομάδα για να αλιεύσει ό,τι περισσότερο μπορεί από αυτά.

Πώς μπορεί να μας βοηθήσει η προϊστορία

Ξεκινάμε από τα απλά. Σε αρκετές χώρες στις οποίες οι ομάδες κρατούν ένα στυλ παιχνιδιού ακόμη και ανά δεκαετίες, πολλές φορές προκύπτει παράδοση που μπορεί να μας δείξει τον δρόμο να προσεγγίσουμε το γεγονός διαφορετικά. Επιπροσθέτως, καμιά φορά μπορούμε να βγάλουμε και λαυράκι όσον αφορά τις «κατάρες» που κυνηγούν κάποιους συλλόγους ή την ώθηση που παίρνουν κάποιοι άλλοι σε συγκεκριμένα ματσαρίσματα. Παραδείγματος χάρη, η Μαρσέιγ δεν έχει καταφέρει να νικήσει στην έδρα της Μπορντό σε αγώνα πρωταθλήματος από το μακρινό 1977, στοιχείο που για τον έναν ή τον άλλο λόγο μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και αποτρεπτικά για τον «στοιχηματζή» ώστε να ποντάρει στο διπλό. Εντούτοις, ένα τέτοιο στατιστικό μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά για τον καθένα, μιας και από τη μία η λογική λέει 1Χ, αλλά κάποιος άλλος παίκτης (βάσει και της πρόσφατης φόρμας) ίσως πιστεύει πως ήρθε η ώρα για να σπάσει αυτό το σερί.

Εν προκειμένω, λοιπόν, το στοιχείο της προϊστορίας αποτελεί βασικό κομμάτι του αγώνα, όπως άλλωστε μπορούμε να διαπιστώσουμε και σε όλα τα previews για την συγκεκριμένη αναμέτρηση όταν έρχεται εκείνος ο καιρός.

Στην ίδια λογική αλλά από διαφορετική οπτική, αξίζει να ρίχνουμε μια ματιά στις προηγούμενες συναντήσεις ακόμη κι αν δεν εξετάζουμε τις δύο ομάδες μεταξύ τους, αλλά το προπονητής-ομάδα / προπονητής-προπονητής ή το ομάδα-γεωγραφική περιοχή. Επεξηγηματικά, υπάρχουν προπονητές οι οποίοι τα πάνε καλά ή κακά απέναντι σε συγκεκριμένα κλαμπς, ενώ υπάρχουν και ομάδες που μπορεί να μην δυσκολεύονται κόντρα σε κάποιες άλλες, όπως η Μπάγερν Μονάχου κατά τα τελευταία τρία νοκ-άουτ που έδωσε με συλλόγους από το Λονδίνο για το UEFA Champions League μετρώντας υπέρ της σκορ 27-6 και απόλυτο πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Βεβαίως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον εντοπίζουμε και στα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο συλλόγους της ίδιας χώρας, σύλλογοι οι οποίοι μπορεί να βγάζουν άλλα αποτελέσματα όσον αφορά τα ματς πρωταθλήματος και άλλα όταν συναντιούνται στα εγχώρια κύπελλα.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί και το ενδεχόμενο μία ομάδα να… χρωστάει κάτι σε μια άλλη, εικασία που μπορούμε να κάνουμε κοιτώντας τις προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο πλευρών. Κοιτάζοντας κυρίως το πιο πρόσφατο, ένας πονηρεμένος παίκτης ή ένας παίκτης που παρακολουθεί στενά ένα πρωτάθλημα ενδέχεται να εντοπίσει μια δυνητική ευκαιρία ανάμεσα σε δύο ομάδες που ενδέχεται να άφησαν… προηγούμενα και τώρα ήρθε η σειρά της άλλης να «ξεχρεωθεί».

Μην γίνεσαι δέσμιος της προϊστορίας

Καλά όλα τα παραπάνω, αλλά εν κατακλείδι θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως η προϊστορία μπορεί να αποτελέσει μπούσουλα όμως όχι πάντα. Ειδικότερα, είναι μάλλον αφελές παρά ωφέλιμο εν έτει 2020 να κοιτάμε -ας πούμε- τι έκαναν στα μεταξύ τους δύο ομάδες το 2000, ή ακόμα χειρότερα το τι είχαν κάνει οι δύο «μονομάχοι» τη τελευταία φορά που συναντήθηκαν ενώ έχουν να συνυπάρξουν στην ίδια κατηγορία για δεκαετίες. Οι καιροί αλλάζουν, άλλωστε…

Σημασία έχει να προσέχουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε πριν προχωρήσουμε στην τοποθέτηση ενός στοιχήματος!

“21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα”