Πότε μία απόδοση είναι value;

Πότε μία απόδοση είναι value;

Πως θα αναγνωρίσετε αν μία επιλογή είναι value; Η απάντηση απλή! Πρώτα όμως θα ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Τι σημαίνει ότι η απόδοση είναι value;

Όποιος έχει ασχοληθεί με το στοίχημα έστω και ελάχιστα σίγουρα θα έχει βρεθεί σε μία συζήτηση όπου θα έχει ακούσει την φράση: “αυτή η απόδοση είναι value”. Τι σημαίνει όμως αυτό; Οι περισσότεροι το διερμηνεύουν ως τις ππιθανότητες που δίνει ένας παίκτης για να επιβεβαιωθεί η πρόβλεψή του. Δεν είναι όμως αυτό!

Για να πούμε ότι ένα στοίχημα έχει αξία τότε θα πρέπει η πιθανότητα επιβεβαίωσής του να είναι μεγαλύτερη από την πιθανότητα της απόδοσης. Κάθε απόδοση έχει μία πιθανότητα επαλήθευσης και υπολογίζεται αν διαιρέσουμε την απόδοση με το 100. Για παράδειγμα σε ένα ματς του 1.70 η πιθανότητα επαλήθευσης του είναι 100/1.70 = 58.8%.

Για να το πούμε και πιο απλά στις 10 φορές που η ομάδα με το 1.70 θα παίξει με την αντίστοιχη της περίπτωσης μας τις 6 θα κερδίσει! Οπότε αυτό που έχουμε να κάνουμε εμείς για να δούμε αν μία απόδοση έχει αξία είναι να λάβουμε υπ’ όψιν και κάποιους άλλους παράγοντες που θα μας βοηθήσουν να ξεχωρίσουμε αν η απόδοση ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ούτως ώστε στη συνέχεια να αποφασίσουμε αν είναι value.

*ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ… ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Στρατηγική σε μια απόδοση value

Αν λοιπόν θέλετε να αξιολογήσετε μία απόδοση τότε θα πρέπει να μελετήσετε πολύ. Να γνωρίζετε καλά το πρωτάθλημα και τις ομάδες που λαμβάνουν μέρος. Ακούγεται απλό αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο. Ποιες είναι οι παράμετροι που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν; Δείτε παρακάτω:

  • Φόρμα ομάδας (σημαντική η κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα)
  • Παράδοση (Η προϊστορία δεν παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο αλλά θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην έρευνα μας)
  • Στατιστικά εντός και εκτός έδρας (Απλά τα μαζεύουμε και βλέπουμε που αποδίδει καλύτερα κτλ…)
  • Τραυματίες και απουσίες (Διαφορετικά θα παρουσιαστεί μια ομάδα με το αστέρι της εκτός αγώνα και διαφορετικά αν είναι υπερπλήρης)
  • Ειδικές συνθήκες (κίνητρο ομάδας, κλίμα στην ομάδα, αντιπαλότητα, στόχοι, χρονική στιγμή)
  • Καιρός (όσο περίεργο και αν ακούγεται ο καιρός είναι μια παράμετρος που επηρρεάζει το αποτέλεσμα για ευνόητους λόγους.)

Αφού λάβουμε υπ’όψιν μας τις παραπάνω παραμέτρους και μελετήσουμε προσεκτικά τότε μπορούμε να αποφανθούμε αν μία απόδοση είναι value όμως ξαναλέμε αυτό δεν σημαίνει ότι η πρόβλεψη μας θα είναι σωστή! Όλα είναι θέμα αντίληψης και ικανότητας διαβάσματος του παιχνιδιού από τον καθένα μας!

Καλή επιτυχία!

“21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα”