Στοίχημα και συναισθήματα

Στοίχημα και συναισθήματα

Στοίχημα και συναισθήματα

Ο,τι γράφουμε στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα. Και ναι, το Στοίχημα περιλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό την επιστήμη της ψυχολογίας. Μπορεί τα παρακάτω να σου φανούν ξένα και ακραία, όμως να ξέρεις ότι η… παγίδα πάντα είναι «ενεργή» και σπανίως «οφθαλμοφανής».

Σκέψου, λοιπόν, ότι απέναντί σου έχεις ένα ρομπότ. Αυτό είναι ο υπολογιστής στην απλή έννοια που σας φέρνει στον εγκέφαλο τις αποδόσεις, τα παιχνίδια και την εξέλιξή τους για να αποφασίσεις τα πονταρίσματα που θα κάνεις.

Κάπως έτσι λοιπόν θα πρέπει να συμπεριφερθείς και εσύ. Σαν ρομπότ. Ναι δεν είναι υπερβολή αφού το συναίσθημα επηρεάζει στον απόλυτο βαθμό τις στοιχηματικές σας επιλογές.

Ποτέ την ομάδα μας

Σίγουρα θα έχει τύχει σε πολλούς να ποντάρουν την ομάδα τους. Κυρίως να την ποντάρουν υπέρ της νίκης της, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν όλα τα δεδομένα μιας αναμέτρησης. Παρασύρονται από το οπαδικό πάθος, από τους φίλους τους, με τους οποίους πηγαίνουν μαζί στο γήπεδο.

Έχει συμβεί σίγουρα στον καθένα μας, να ποντάρουμε επειδή θεωρούμε ότι η ομάδα μας θα πετύχει μια ιδιαίτερα εύκολη νίκη. Χωρίς να λογαριάζουμε την απόδοση που μας δίνει ο bookmaker, δίχως να υπολογίζουμε τις παραμέτρους του αγώνα.

Μεγάλο λάθος φυσικά. Ακόμη και αν έχουμε αποφασίσει να ποντάρουμε κατά της ομάδας που υποστηρίζουμε από μικρά παιδιά. Το καλύτερο είναι να την έχουμε σαν απαγορευμένη επαφή, ακόμη και όταν αποκτήσουμε εμπειρία και θα μπορούμε να διακρίνουμε μια αξία στην απόδοση ή όχι.

Ποτέ υπό την επήρεια αλκοόλ

Αλκοόλ και στοίχημα δεν πάνε μαζί. Το να μην έχουμε πλήρη συναίσθηση του τι κάνουμε, είναι ένα ακόμη μεγάλο λάθος στο στοίχημα. Η έλλειψη του 100% της αυτοσυγκέντρωσής μας δεν βοηθάει και αναμφίβολα θα οδηγήσει σε λανθασμένη κρίση.

Ποτέ λοιπόν συνδυασμός αλκοόλ και πονταρίσματος αφού θα πρέπει να έχουμε καθαρό κεφάλι για να αποφασίσουμε που θα τοποθετήσουμε τα λίγα ή πολλά χρήματά μας.

Ποτέ υπό καθεστώς πίεσης

Στη ζωή δεν υπάρχει μόνο το στοίχημα κάτι που σημαίνει πως είναι αρκετοί οι παράγοντες που μπορούν να το επηρεάσουν. Η καθημερινότητά μας έχει ένα σωρό προβλήματα να λύσουμε. Σε περιόδους μπόλικου άγχους και πίεσης, καλό θα ήταν να μην προβαίνουμε σε στοιχηματικές επιλογές.

Είναι πολύ πιθανό αυτές να επηρεαστούν από την ψυχολογική μας κατάσταση εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το στοίχημα απαιτεί ηρεμία, σύνεση και καθαρό μυαλό.

Απαραίτητο το διάλλειμα στο στοίχημα

Ένα μπρέικ είναι πάντα απαραίτητο. Αν είστε από αυτούς που ακολουθούν ρυθμούς ποδοσφαιρικής σεζόν, τότε οι διακοπές των παικτών και η διάρκεια της προετοιμασίας, συμβαδίζει με το μπρέικ που θα κάνετε.

Βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις, που αυτό το διάλλειμα θα πρέπει να είναι πιο συχνό. Κρατάτε σημειώσεις και αν δείτε πως έχετε συνεχόμενα χαμένα πονταρίσματα, τότε σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε μια μικρή παύση από το στοίχημα. Άλλωστε δεν τελειώνει ποτέ!

“21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα”