Τι είναι το Under/Over και πώς το επιλέγουμε;

Τι είναι το Under/Over και πώς το επιλέγουμε;

Τι είναι το Under/Over και πώς το επιλέγουμε;

Την ξέρεις, την έχεις «αγοράσει» πολλές φορές, όμως υπάρχουν και ορισμένες γκρι ζώνες που σίγουρα θα σε κάνουν σοφότερο στην επιλογή των Under/ Over από εδώ και στο εξής.

Διάβασε τον οδηγό επιλογής μιας εκ των σημαντικότερων κατηγοριών πονταρίσματος και που ξέρεις, μπορεί από σήμερα κιόλας να αλλάξεις εν μέρει σκεπτικό πριν την επιλογή σου.

Τι είναι το Under/Over 

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, με την απάντηση στο απλό ερώτημα τί είναι το Under/Over. Το συγκεκριμένο στοίχημα αφορά αποκλειστικά τα γκολ που επιτυγχάνονται στο 90λεπτο της κανονικής διάρκειας μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης. Το Line ή αν το θέλετε πιο απλά, το όριο των τερμάτων, ξεκινάει στις βασικές αγορές από τα 2,5 γκολ. Αυτό σημαίνει πως αν επιλέξουμε το Over 2,5 τότε το στοίχημά μας είναι επιτυχημένο όταν στην αναμέτρηση σημειωθούν από τρία γκολ και πάνω. Αν έχουμε ποντάρει το Under 2,5 γκολ τότε το στοίχημά μας κρίνεται επιτυχημένο αν στην αναμέτρηση σημειωθούν από 2 γκολ και κάτω. Κερδίζουμε δηλαδή ακόμη και στο 2-0, 0-2, 1-1.

Under/Over 3,5 γκολ

Από εκεί και πέρα, κάθε στοιχηματική πλατφόρμα, όπως του betshop.gr, προσφέρει διαφορετικά έξτρα όρια σε κάθε αναμέτρηση. Ας δούμε λοιπόν τι ισχύει στο Line των 3,5 γκολ. Αν ποντάρουμε στο Over 3,5 τότε κερδίζουμε αν στην αναμέτρηση σημειωθούν από 4 γκολ και πάνω. Αν ποντάρουμε στο Under 3,5 τότε κερδίζουμε σε περίπτωση που σημειωθούν από τρία γκολ και κάτω. Κερδίζουμε δηλαδή ακόμη και στο 3-0, 0-3, 2-1,1-2 και ούτε κάθε εξής με σύνολο τριών τερμάτων.

Ασιατικά όρια

Πέρα από τα κλασικά όρια σε Over/Under 2,5, 3,5, 4,5 γκολ υπάρχει και το ασιατικό ποντάρισμα, το οποίο είναι αρκετά δημοφιλές κυρίως στους μεγαλοπαίκτες. Κανονικά βέβαια πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όλων των παικτών αφού δίνει πάντα ένα έξτρα μαξιλαράκι ασφαλείας στο ποντάρισμα μας.

Over/Under 2 γκολ
Το πιο απλό παράδειγμα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι το όριο των δύο τερμάτων. Το ασιατικό Under/Over 2 goals. Αυτό σημαίνει πως ότι από τα δύο και αν ποντάρουμε, είτε Over είτε Under, έχουμε επιστροφή του πονταρίσματός μας σε περίπτωση επίτευξης ακριβώς δύο τερμάτων. Αν ποντάρουμε στο Over 2 τότε κερδίζουμε αν σημειωθούν τουλάχιστον τρία γκολ. Αν ποντάρουμε στο Under 2 γκολ τότε κερδίζουμε αν σημειωθεί από ένα γκολ και κάτω.

Over/Under 2.25 ή Over/Under 2.0, 2.5
Με όποια μορφή και αν το βρείτε στην στοιχηματική εταιρεία στην οποία είστε έτοιμος να ποντάρετε, σημαίνει το ίδιο. Ας πούμε λοιπόν ότι ποντάρουμε σε ένα παιχνίδι Under 2.25. Αυτό σημαίνει ότι θα κερδίσουμε όλο το ποσό επιστροφής σε περίπτωση που στην αναμέτρηση επιτευχθεί ένα τέρμα ή κανένα γκολ. Αν επιτευχθούν δύο τέρματα τότε θα κερδίσουμε το 50% της πιθανής επιστροφής ενώ χάνουμε σε περίπτωση που σημειωθούν τουλάχιστον τρία γκολ.

Αν ποντάρουμε στο Over 2.25 τότε κερδίζουμε όλο το ποσό επιστροφής αν στο παιχνίδι επιτευχθούν τουλάχιστον τρία γκολ. Αν επιτευχθούν δύο γκολ, τότε χάνουμε το μισό ποσό που ποντάραμε ενώ αν επιτευχεί ένα γκολ ή κανένα γκολ χάνουμε φυσικά όλο το ποσό.

Over/Under 2.75 ή Over/Under 2.5,3.0
Πάλι, με όποια μορφή και αν το βρούμε στην στοιχηματική εταιρεία, σημαίνει ακριβώς το ίδιο. Πάμε να δούμε αναλυτικά. Ας πούμε λοιπόν ότι ποντάρουμε σε ένα παιχνίδι Under 2.75. Αυτό σημαίνει ότι θα κερδίσουμε όλο το ποσό επιστροφής σε περίπτωση που στην αναμέτρηση επιτευχθούν δύο, ένα ή κανένα γκολ. Σε περίπτωση που στην αναμέτρηση επιτευχθούν τρία γκολ, τότε χάνουμε το 50% του ποσού που ποντάραμε ενώ αν επιτευχθούν τέσσερα γκολ ή παραπάνω, τότε θα χάσουμε όλο το ποσό που ποντάραμε.

Αν ποντάρουμε στο Over 2.75 τότε κερδίζουμε όλο το ποσό πιθανής επιστροφής σε περίπτωση που στην αναμέτρηση επιτευχθούν τουλάχιστον τέσσερα γκολ. Αν επιτευχθούν τρία τέρματα, τότε θα κερδίσουμε το μισό ποσό κέρδους ενώ αν επιτευχθούν δύο, ένα ή κανένα γκολ τότε χάνουμε όλο το ποσό που ποντάραμε.

Κανόνες πονταρίσματος για Under/Over

Αν υποθέσουμε ότι σε κάθε κατηγορία στοιχήματος υπάρχουν κάποιοι κανόνες, τότε αυτοί δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το ποντάρισμα στο Under/Over.

Η μελέτη για να επιλέξουμε αν θα ποντάρουμε σε έναν αγώνα, έχει κάποια βασικά κριτήρια και τα βάζουμε με σειρά προτεραιότητας.

  • Καιρικές συνθήκες
  • Κατάσταση του αγωνιστικού χώρου
  • Αγωνιστική φιλοσοφία των δύο ομάδων
  • Η συμπεριφορά τους στα τελευταία παιχνίδια
  • Η βαθμολογική σημασία της αναμέτρησης
  • Οι απουσίες σημαντικών ποδοσφαιριστών βάσει των τερμάτων που έχουν πετύχει και του αριθμού των εμφανίσεών τους.

Στρατηγική στο ποντάρισμα

Ο κάθε ένας σίγουρα έχει τον δικό του τρόπο να μελετάει πριν από το ποντάρισμά του. Μια φυσιολογική κίνηση πάντως  είναι η εξής:

Μελετάμε σε βάθος ενός μήνα, τα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της γηπεδούχου ομάδας εντός έδρας και της φιλοξενούμενης εκτός έδρας

Δεν κρίνουμε μόνο τις δικές τους συμπεριφορές αλλά και τις συμπεριφορές των αντιπάλων που είχαν απέναντί τους

Τσεκάρουμε τις δηλώσεις του κάθε προπονητή και διαβάζουμε τα αγωνιστικά νέα ώστε να γνωρίζουμε αν πρέπει να περιμένουμε κάποια αλλαγή τακτικής

Πάντα μονό ποντάρισμα, σε εξαίρεση δυάδα

Όπως ισχύει για το στοίχημα και σε σημείο νίκης, η επιλογή στο Over/Under δεν διαφέρει. Το να ποντάρουμε τρία Over 2,5 ή αντίστοιχα τέσσερα Under 2,5 σε ένα δελτίο, μειώνει τις πιθανότητες νίκης μας.

Το μονό ποντάρισμα ακόμη και σε σημείο του 1.70 με το 5% της κάβας μας, το οποίο είναι το ελάχιστο, αποτελεί τον βασικό οδηγό και σε ελάχιστες περιπτώσεις πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε δύαδα στο δελτίο μας.

“21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα”