Υπεύθυνος Στοιχηματισμός- Πώς παίζω υπεύθυνα!

Υπεύθυνος Στοιχηματισμός- Πώς παίζω υπεύθυνα!

 

Υπεύθυνος Στοιχηματισμός- Πώς παίζω υπεύθυνα

Τι κάνει έναν παίκτη καλό στο στοίχημα; Μια πληθώρα πραγμάτων, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και η ικανότητα να αναγνωρίζει πότε έρχεται η ώρα να σταματήσει να το κάνει. Κερδίζει – χάνει!

Ναι. Εάν δεν πληρώσεις, δεν θα μάθεις, όπως συνηθίζουν να λένε στον κόσμο των αποδόσεων. Και είναι σίγουρο πως οι ευκαιρίες είναι πάρα πολλές είτε στο στοίχημα στο ποδόσφαιρο όσο και στο στοίχημα σε άλλα σπορ. Ωστόσο ο καλός παίκτης ξέρει και πότε πρέπει να σταματήσει.

Όπως και σε άλλες «μάχες», είναι προνόμιο το να μπορεί κάποιος να αντιληφθεί πότε το περιβάλλον σταματάει να λειτουργεί υπέρ του. Εν προκειμένω, δεν έχει σημασία αν εκείνη την στιγμή το ταμείο του παίκτη σε μια από τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα είναι γεμάτο ή άδειο, αφού και στις δύο περιπτώσεις όσο εύκολο είναι να πας προς τα πάνω, τόσο εύκολο είναι να πας και προς τα κάτω.

Στην πρώτη περίπτωση αυτό που θα κάνει την διαφορά είναι να μην μετατραπεί η φόρα που έχει ο παίκτης σε όφελος του μπουκ, ειδικά αν μιλάμε για live betting, όπου το συναίσθημα και σε αρκετές καταστάσεις η αδρεναλίνη είναι σε υψηλά επίπεδα. Κανείς δεν παίζει για να χάσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κερδίζει συνεχώς, με γνώμονα πως πάντα θα υπάρχει και κάποια άλλη μέρα και κάποιο άλλο γεγονός που θα… περιμένει να πονταριστεί.

Η απλή, πικρή αλλά πολύ σημαντική αλήθεια είναι η εξής: δεν μπορείς να στοιχηματίσεις κάθε παιχνίδι που θα βρεις μπροστά σου. Στο αρνητικό σενάριο που το αρχικό μας κεφάλαιο έχει εξανεμιστεί ο γνώμονας είναι κοινός. Δεν αντιλέγει κανείς πως το «να ρεφάρεις» είναι κι αυτό μέρος του παιχνιδιού, μια πραγματικότητα κάποιες φορές με τον παίκτη να γυρίζει την εις βάρος του κατάσταση, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο παράγοντας «τύχη» είναι ιδιαίτερα περίπλοκος. Και μια επίσης αλήθεια είναι πως υπάρχουν στιγμές που σου γυρνάει την πλάτη για τα καλά.

Σύνεση, μέτρο και όπου χρειάζεται, βοήθεια

Κάποιες λέξεις κλειδιά είναι η σύνεση και το μέτρο. Σε ένα πολύ απλό παράδειγμα, δεν είναι κακό να πίνεις ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα μαζί με το φαγητό κάθε βράδυ, αλλά άμα πίνεις 10 ποτήρια τότε υπάρχει πρόβλημα. Όπως προαναφέρθηκε, η δράση θα είναι ασταμάτητη, οπότε σε κάποιο σημείο θα πρέπει να πατάμε φρένο. Δεν πρέπει μόνο και μόνο γιατί υπάρχει δράση, να συμμετέχουμε πάντα σε αυτή. Για να διαχειριστούμε τα γενικά χρήματά μας καλύτερα, θα πρέπει επίσης να έχουμε στον νου μας πως «όταν έρχεται η ώρα», η εναλλαγή ανάμεσα στα σπορ, ή σε καζίνο και slots κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ωφελήσει. Γιατί πολύ απλά, όταν έχεις βγει από το ένα ρινγκ χτυπημένος, δεν μπαίνεις κατευθείαν σε δεύτερο να… τις φας κι από ‘κει.

Διαλέξτε το άθλημά σας. Ορίστε την συχνότητα που κυκλώνεται κωδικούς στο κουπόνι στοιχήματος. Μην αφήνεται τους κωδικούς να «κυκλώνουν» εσάς. Συν τοις άλλοις πάντα καραδοκεί και ο εθισμός, και πάντα να θυμάστε πως εάν νιώσετε πως εμφανίζονται κάποια από τα σημάδια, ζητήστε βοήθεια από κάποιον ειδικό στον εθισμό και τα τυχερά παιχνίδια.

Μπορεί να φαντάζει ακόμα και ωραίο το να παίζεις στα όρια, αλλά «του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ», ειδικά όταν μιλάμε για τα χρήματά μας. Η απώλειά τους είναι σημαντική για τον καθένα, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι όταν προσπαθείς όλο και πιο πολύ να αυξήσεις τα χρήματά σου ή να τα πάρεις πίσω, ενώ πρέπει απλώς να κλείσεις την εφαρμογή ή τον browser που χρησιμοποιείς.

Αν γύρω από το στοίχημα πρέπει να έχουμε μια βασική αρχή, αυτή είναι το «παίζουμε υπεύθυνα».

 

“21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα”